Een overzicht van de komende activiteiten van de Kunststichting.

14-02-2019 | 14.00 | Den Bosch | Cor Unum | €14,00, donateurs €12,50 | uitsluitend per e-mail reserveren

Cor Unum Keramiekatelier

Cor Unum Contemporary Ceramics, opgericht in 1953 als Cor Unum ("een van hart"), is een keramiekatelier dat sinds de oprichting is gehuisvest in Den Bosch.
Een bijzonder aspect van Cor Unum is het team achter de keramiek. Het team bestaat uit zowel professionals als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zich met heel hun hart inzetten voor het bedrijf. Dit team maakt van toonaangevende ontwerpen keramische objecten van wereldniveau.
Tijdens de rondleiding krijgen we alle stappen van het productieproces te zien. Lees hier meer op de website van Cor Unum. Na afloop is er ook gelegenheid om in de winkel rond te kijken en iets te kopen.

De rondleiding begint om 14.00u. Graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn bij de ingang Vughterstraat 270 in Den Bosch. Vervoer is op eigen gelegenheid.

• Datum: donderdag 14 februari 2019, 14.00u
  • Kosten: €14,00 en voor donateurs €12,50
  • We sluiten af met koffie/thee en iets lekkers bij Pompen en Verlouw op de Parklaan (achterzijde Cor Unum)
  • Reserveren is mogelijk t/m 12 februari

13-03-2019 | 10.00 in Brasserie De Gruyter | Den Bosch | De Gruyter Fabriek | €12,00, donateurs €10,00 | uitsluitend per e-mail reserveren

Fotografe Marja Sterck en De Gruyterfabriek

Fotografe Marja Sterck heeft haar atelier in de Gruyter Fabriek. Ze heeft een passie voor tulpen, maar dan vooral als ze zijn uitgebloeid, want dan worden alle tulpen anders van vorm en kleur en dát is wat Marja probeert vast te leggen. Maar ook alle andere vormen van 'natuur' treft u aan in haar werk.
Heel bijzonder zijn ook haar foto's die met een minimum aan licht zijn gemaakt en die pas na uitvoerige bestudering hun geheimen prijsgeven.
We beginnen in de Brasserie van De Gruyterfabriek waar we koffie/thee met gebak krijgen. Daarna neemt Marja ons mee voor een rondleiding door het prachtige fabriekscomplex dat nu onderdak biedt aan talloze bedrijfjes en kunstenaars en hun ateliers.
Tenslotte bezoeken we het atelier van Marja zelf waar ze ons – een deel van – haar collectie zal laten zien en daarover vertellen.
De kans is vrij groot dat we ook Marja's eigengebakken taart kunnen proeven...
Let op: aan deze excursie kunnen maximaal 15 personen meedoen!

• Datum en tijd: woensdag 13 maart 2019, 10.00u
  • Plaats: Brasserie De Gruyterfabriek (Veemarktkade 8, ingang F, Den Bosch)
  • Kosten: €12,00 en donateurs €10,00.
  • Reserveren is mogelijk t/m 11 maart 2019.

06-04-2019 | 14.00 | Vught | | €30,00 kinderen €12,50. Na 15 maart €32,50 en €15,00 | uitsluitend per e-mail reserveren

Salone dell'Opera 2019

Een feest voor musici, bezoekers en huiseigenaren!

Nadere uitleg is niet noodzakelijk voor deze 7e editie van ons meest succesvolle programma.
Ook nu weer geldt: op tijd reserveren want meer dan 150 bezoekers kunnen we niet kwijt in de prachtige woonhuizen die ook dit jaar weer voor u openstaan en waarin de musici u verrassen met speelse en bijzondere voorstellingen.
Kijk op www.salonevught.nl voor meer informatie.

• Datum: zaterdag 6 april 2019, 14.00 - 19.00u
  • Kaarten: €30,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar: €12,50
  • Deze prijzen gelden t/m 15 maart 2019, daarna €32,50 en €15,00
  • Reserveren is mogelijk t/m 4 april 2019

Na afloop kunt u in Hemels een speciaal opera menu gebruiken voor €30,00. Hiervoor dient u zelf bij Hemels te reserveren.

25-04-2019 | 13.00u | Vught | | €10,00 - donateurs €7,50 | uitsluitend per e-mail reserveren

Jan Heestershuis in Schijndel

In het Museum Jan Heestershuis ontdekken bezoekers hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. Zijn historisch woonhuis, met antiek meubilair, bijzondere voorwerpen en kunstwerken is belangrijk onderdeel van het museum. Even terug in de tijd, naar de sfeer van de jaren 1930. De kachel die oma ook nog had, de pronkkast en de pomp, leveren sommige bezoekers mooie herinneringen op, terwijl anderen meer leren over het verleden. In éénn ruimte in het woonhuis, de zogenaamde 'kamer en suite', hangen permanent kunstwerken van Jan Heesters en Dorus van Oorschot, een andere Schijndelse kunstenaar.
Ook is er nu de wisseltentoonstelling met werken van Jozef Cantré
We bekijken eerst een film over 'De Glazen Boerderij' een ander markant gebouw in Schijndel en bezoeken daarna het museum waar we een uitgebreide rondleiding krijgen.
We sluiten de middag af met een drankje - op eigen kosten - in De Glazen Boerderij.

• Datum en tijd: donderdag 25 april 2019, 13.00u
  • Kosten: €10, donateurs €7,50
  • Extra: museumtoegang €3,00, met museumjaarkaart: gratis
  • Reserveren is mogelijk t/m 23 april 2019

Vervoer op eigen gelegenheid of carpoolen. Als u wilt carpoolen, geef dan in uw reserveringsmail op dat u daarvan gebruik wilt maken. Maar een fietstocht naar Schijndel is ook uitstekend te doen vanuit Vught.