Een overzicht van de komende activiteiten van de Kunststichting.

25-04-2019 | 13.00u | Vught | | €10,00 - donateurs €7,50 | uitsluitend per e-mail reserveren

Jan Heestershuis in Schijndel

In het Museum Jan Heestershuis ontdekken bezoekers hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. Zijn historisch woonhuis, met antiek meubilair, bijzondere voorwerpen en kunstwerken is belangrijk onderdeel van het museum. Even terug in de tijd, naar de sfeer van de jaren 1930. De kachel die oma ook nog had, de pronkkast en de pomp, leveren sommige bezoekers mooie herinneringen op, terwijl anderen meer leren over het verleden. In éénn ruimte in het woonhuis, de zogenaamde 'kamer en suite', hangen permanent kunstwerken van Jan Heesters en Dorus van Oorschot, een andere Schijndelse kunstenaar.
Ook is er nu de wisseltentoonstelling met werken van Jozef Cantré
We bekijken eerst een film over 'De Glazen Boerderij' een ander markant gebouw in Schijndel en bezoeken daarna het museum waar we een uitgebreide rondleiding krijgen.
We sluiten de middag af met een drankje - op eigen kosten - in De Glazen Boerderij.

• Datum en tijd: donderdag 25 april 2019, 13.00u
  • Kosten: €10, donateurs €7,50
  • Extra: museumtoegang €3,00, met museumjaarkaart: gratis
  • Reserveren is mogelijk t/m 23 april 2019
  • U reserveert door uw betaling over te maken op NL17 INGB 0674 9111 64 met vermelding "Schijndel"

Vervoer op eigen gelegenheid of carpoolen. Als u wilt carpoolen, geef dan in uw reserveringsmail op dat u daarvan gebruik wilt maken. Maar een fietstocht naar Schijndel is ook uitstekend te doen vanuit Vught.

16-05-2019 | 13.00u | Vught | | €10, donateurs €7,50 | uitsluitend per e-mail reserveren

Excursie en tentoonstelling Henk Eikenaar

Op 16 mei bezoeken we het atelier van Henk Eikenaar (in Baarle-Nassau) die nu een expositie aan het voorbereiden is.
Henk Eikenaar is een veelzijdig kunstenaar die schildert, beeldhouwt, keramiek maakt en bijzondere projecten doet.
Bezoek zijn website om wat van zijn werk te zien.

• 16 mei, 13.00u
  • De prijs is €10,00 en voor donateurs €7,50. Inclusief koffie/thee en wat lekkers.
  • Carpoolen is €5,00 pp, te betalen aan de bestuurder. Geef bij uw reservering (per mail) op of u van carpooling gebruik wilt maken!
  • Maximaal 16 personen kunnen mee naar deze tentoonstelling.
  • U reserveert door uw betaling over te maken op NL17 INGB 0674 9111 64 met vermelding "Eikenaar"